Kamini na bioetanol prinašajo tri glavne prednosti:

  • Ne ustvarjajo saj, pepela ali dima,
  • Ustvarijo pravi plamen in veliko toplote,
  • So enostavni za namestitev in uporabo.

Kamini brez dimnika

Eden izmed najpomembnejših razlogov, da naši kupci izberejo kamin na bioetanol je zelo preprost: kamini na bioetanol ne potrebujejo dimnika.

Vsak dom nima možnosti postavitve dimnika, zato pogosto postane inštalacija zapletena in draga. Kupci zato iščejo alternative – najpogostejši so kamini na bioetanol ali električni kamini.

Pri izgorevanju bioetanola se ne proizvaja dim, saj ali pepel. V nasprotju s kamini na drva ne nastajajo nevarni delci, emisije pa so sestavljene iz vode, toplote in majhne količine ogljikovega dioksida

Neverjeten plamen z veliko toplote

Pogosto nas sprašujejo presenečeni kupci,  »Ali je res pravi plamen?«. Plameni so resnični, zato proizvajajo tudi toploto. Običajno kamin na bioetanol proizvede približno 2-3 kW, kar je enako kot polni učinek radiatorja.

Ne pozabite, da kurišča nimajo izgube toplote zato se vsa toplota distribuira v prostor.

Kamin na bioetanol Kreta

Kamini na bioetanol so enostavni za namestitev in uporabo

Zadnja, a ne manj pomembna prednost kamina na bioetanol se nanaša na enostavnost uporabe in namestitve.

Če kupite prostostoječi kamin namestitev ni potrebna. Stenski kamin se preprosto namesti na nosilec, podoben tistemu pri televizorjih. Največ časa za montažo potrebujeo vgradni kamini, vendar jih je še vedno veliko lažje namestiti kot kamine na drva.

Poleg enostavne namestitve je enostavna uporaba prav tako ena od ključnih prednosti  kaminov na bioetanol. Kamini se preprosto prižgejo tako, da prvo v gorilnik natočimo bioetanol, nato z vžigalnikom (Xaralyn)  ali z gumbom (Planika) prižgemo kamin na bioetanol. Kamini lahko kadar koli tudi ugasnemo.